SULTON SAODAT MAJMUASINING TARIXIY-ME’MORIY AHAMIYATI VA ZIYORAT TURIZMIDAGI O‘RNI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu tezisda Surxondaryo viloyatining Termiz hududida joylashgan Sulton Saodat majmuasining tarixiy shakllanishi, me’moriy tuzilishi, diniy-ma’naviy ahamiyati hamda ziyorat turizmini rivojlantirishdagi o‘rni IMRAD talablari asosida tahlil qilinadi. Sulton Saodat majmuasi Termiz sayyidlari bilan bog‘liq muqaddas maskan bo‘lib, u X–XVII asrlar oralig‘ida bosqichma-bosqich shakllangan yirik me’moriy ansambl sifatida baholanadi