ZEBO MIRZONING HAYOT YO‘LI VA SHE’RLARINING ASOSIY G‘OYAVIY MAVZULARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada shoira Zebo Mirzoning hayot yo‘li hamda ijodidagi asosiy g‘oyaviy-mavzuviy yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Uning she’rlarida insoniy kechinmalar, muhabbat, ayol qalbi, milliy qadriyatlar, Vatanga sadoqat va ruhiy izlanishlar badiiy ifodasi yoritiladi. Shoiraning poetik mahorati, obrazlilik tizimi va zamonaviy o‘zbek she’riyatidagi o‘rni ilmiy asosda baholanadi