GLOBAL JARAYONLAR VA BARQAROR TARAQQIYOT MUAMMOLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada bugungi kunda dunyo hamjamiyatlari o’rtasida Global muammo sifatida qaralayotgan asosiy muammolar haqida talqin etildi. XXI asrda asosiy global muammolar ekologiya,oziq-ovqatning yetishmovchiligi,urush va tinchlik,terrorizm va ekstrorizm,energitik muammolar,demografik ko’rsatkichning oshib ketishi yokida ayrim mamlakatlarda juda ham sustlashib borayotgani,iqtisodiy o’sish, sog’liqni saqlash muammolari sayyoramizning asosiy muammolaridan hisoblanadi.