“SHE’RIY MATNDA GUL OBRAZINING LINGVOPOETIK TALQINI VA KONNOTATIV MA’NOLAR TIZIMI” (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqola o‘zbek she’riyatidagi “gul” leksemasi va u bilan bog‘liq fitonimlarning lingvopoetik xususiyatlarini tahlil qiladi. Tadqiqotning maqsadi — gul nomlarining poetik matndagi denotativ va konnotativ ma’no qatlamlarini yoritish hamda ularning badiiy semantikani shakllantirishdagi funksional rolini aniqlashdir. Ishda tahliliy-qiyosiy metodlar asosida gul obrazining falsafiy-estetik va ramziy konnotatsiyalari badiiy matnlar misolida tadqiq etilgan. Olingan natijalar o‘zbek poetikasi nazariyasini ilmiy-nazariy qarashlar bilan boyitishga xizmat qiladi