INGLIZ TILINI O‘RGANISHDA LINGVISTIK INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISH: EKSPERIMENTAL TADQIQOT (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu tadqiqot zamonaviy til o‘qitish metodologiyasida o‘quvchilarning individual psixologik va intellektual xususiyatlarini hisobga olgan holda lingvistik intellektni (verbal-linguistic intelligence) maxsus interaktiv faoliyatlar orqali maqsadli rivojlantirishning samaradorligini eksperimental yo‘l bilan o‘rganadi. Howard Gardnerning ko‘p intellektlar nazariyasiga (Multiple Intelligences Theory) asoslanib, O‘zbekiston oliy ta’lim muassasalarida ingliz tilini chet tili sifatida (English as a Foreign Language – EFL) o‘rganayotgan talabalar uchun innovatsion metodik yondashuv ishlab chiqilgan va sinovdan o‘tkazilgan.