SUV XO‘JALIGIDA RAQAMLI BOSHQARUV TIZIMLARINI JORIY ETISHNING SAMARADORLIGI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada suv xo‘jaligida raqamli boshqaruv tizimlarini joriy etishning samaradorligi, ularning suv resurslarini tejashdagi o‘rni hamda boshqaruv jarayonlarini optimallashtirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar asosida suvdan foydalanish samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.