AHMAD DONISH ILMIY MEROSIDA MILLIY O’ZLIKNI ANGLASHGA MUNOSABATI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
ushbu maqolada Ahmad Donishning ilmiy-falsafiy merosida milliy o‘zlikni anglash masalasi tahlil etiladi. Tadqiqotda mutafakkirning jamiyat taraqqiyoti, ma’naviy qadriyatlar, milliy ong va madaniy o‘ziga xoslik haqidagi qarashlari o‘rganiladi. Shuningdek, Ahmad Donish asarlarida ilgari surilgan g‘oyalar asosida milliy o‘zlikni shakllantirish omillari, ularning tarixiy va zamonaviy ahamiyati yoritiladi. Muallif Donishning ma’rifatparvarlik faoliyati orqali milliy tafakkur va ijtimoiy ongni rivojlantirishga qo‘shgan hissasini asoslab beradi. Tadqiqot natijalari bugungi kunda milliy qadriyatlarni tiklash va mustahkamlash jarayonida Ahmad Donish merosining muhim nazariy manba ekanligini ko‘rsatadi.