MAVLONO LUTFIY TUYUQLARIDA SO‘Z SAN’ATI VA TAJNIS (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada Mavlono Lutfiyning o‘zbek mumtoz adabiyotidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shoirning lirik merosi, xususan, tuyuq janridagi asarlari tahlil qilinadi. “Yo qila”, “Bandamen”, “Yoshini” tuyuqlari misolida tajnis san’ati va badiiy ifoda vositalari izohlanadi. Shuningdek, tuyuq janrining o‘ziga xos xususiyatlari va uning turkiy adabiyotdagi o‘rni ochib beriladi.