INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA QANDOLATCHILIK TERMINLARINING MA’NO MUNOSABATLARI: LINGVISTIK MAYDON VA QIYOSIY SEMANTIKA (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada qandolatchilik sohasiga oid terminlarning ingliz va o‘zbek tillarida qanday ma’no munosabatlari (giponimiya–giperonimiya, meronimiya, sinonimiya, antonimiya, polisemiya, metonimik bog‘lanish) orqali tarmoqlanishi qiyosiy asosda yoritiladi. Tadqiqot terminlar “ro‘yxati”dan ko‘ra terminlar “tizimi” muhimroq ekanini ko‘rsatadi: bir atama boshqa atamalar bilan qanday aloqaga kirishi uning amaliy talqinini belgilaydi