AXLOQIY TARBIYANI SHAKLLANTIRISHNING SAMARALI PEDAGOGIK SHARTLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqola boshlang‘ich va o‘rta maktab o‘quvchilarida axloqiy tarbiyani shakllantirishning samarali pedagogik shartlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda tarbiya jarayonida qo‘llaniladigan metodlar, pedagogik sharoitlar, ota-ona va maktabning roli, shuningdek, axloqiy qadriyatlarni mustahkamlashning samarali strategiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ilmiy yondashuvlar asosida olingan ma’lumotlar va nazariy manbalar tahlil qilinib, amaliy tavsiyalar keltiriladi.