ЮРАК ЕТИШМОВЧИЛИГИДА КОНГЕСТИВ ГЕМОДИНАМИКАНИНГ БУЙРАК ФУНКЦИЯСИГА ТАЪСИРИ ВА КАРДИОРЕНАЛ СИНДРОМНИНГ ЭРТА ЛАБОРАТОР МАРКЕРЛАРИ (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Сурункали юрак етишмовчилиги (СЮЕ)да веноз конгестия буйрак перфузиясига салбий таъсир кўрсатиб, кардиоренал синдром (КРС) шаклланишини тезлаштиради. Конгестив гемодинамика шароитида буйрак дисфункциясини эрта прогнозлаш клиник амалиёт учун муҳим аҳамиятга эга.