SUG‘ORMA DEHQONCHILIKDA SUV TEJOVCHI TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Sug‘orma dehqonchilik O‘zbekiston qishloq xo‘jaligining asosiy tayanchi bo‘lib, suv resurslari taqchilligi va iqlim o‘zgarishi sharoitida uning barqarorligi to‘g‘ridanto‘g‘ri suv tejovchi texnologiyalarni joriy etish sur’ati va sifatga bog‘liq. Maqolada suv tejamkor texnologiyalarni tizimli tatbiq etishning ilmiy-amaliy asoslari tahlil qilinadi.