ETNOSNING SHAKLLANISH JARAYONLARI HAQIDA ILMIY QARASHLAR (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada  o‘zbek xalqining kelib chiqishi, ya’ni uning uzoq  davom etgan etnogenez va etnik tarixi haqida, uning urug‘-qabila holatidan asta-sekin elat-xalq bo‘lib shakllanib borish jarayoni va  shakllangan xalq holatidan millat darajasiga o‘sib chiqish bosqichi boy moddiy madaniyat va yozma manba’larning ilmiy taxlili  asosida bayon etiladi. O‘zbek xalqi tarkib topganligi haqida ilmiy xolislik va obyektiv tarixiy tizimlilik asosida batafsil ma’lumot berish ko‘zda tutiladi.