ONA TILI VA O‘QISH SAVODXONLIGI FANLARINI ELEKTRON RESURSLAR ASOSIDA O‘QITISH - DAVR TALABI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada “Ona tili va o‘qish savodxonligi” fanlarini elektron resurslar asosida o‘qitishning ilmiy-metodik asoslari, samaradorlikni oshirishga xizmat qiluvchi pedagogik dizayn yechimlari hamda natijani ishonchli baholash indikatorlari yoritiladi. Elektron resurs tushunchasi raqamli kontentning o‘zi bilan cheklanmay, didaktik maqsad, faoliyat ssenariysi, baholash instrumentlari va xavfsiz raqamli muhit talablari birligi sifatida asoslanadi. Maqolada resurs tanlash mezonlari, darsni ssenariylash, differensiatsiya va inklyuzivlik, akademik halollik hamda kiberxavfsizlik nuqtayi nazaridan kompleks yechimlar taklif etiladi. Amaliy natija sifatida, boshlang‘ich va o‘rta bo‘g‘in uchun elektron resurslar integratsiyasiga mos baholash rubrikalari, indikatorlar tizimi va monitoring sikli modellashtiriladi.