MILLIY TERMINLARDA XALQ O‘YIN NOMLARINING O‘RNI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolada milliy terminlarda xalq o‘yin nomlarining o`rnini yillar davomidagi rivojlanish va takomillashuv jarayonini ko‘rish mumkin. Zero, xalqimizning har bir o‘yinida xalq donishmandligi, salohiyati, an’anaviy qadriyatlarining o‘ziga xos mazmun-mohiyati muhrlangan. Bu ham xalq o‘yinlarining o‘z tarixi va taqdirida katta ahamiyat kasb etganligini ko‘rsatadi.