NARXLARNI DAVLAT TOMONIDAN TARTIBGA SOLISH: IJOBIY VA SALBIY OQIBATLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada narxlarni davlat tomonidan tartibga solishning iqtisodiy mohiyati, uning bozor munosabatlariga ta’siri hamda ushbu siyosatning ijobiy va salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida narxlarni tartibga solish mexanizmlarining ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati, aholi farovonligini ta’minlashdagi o‘rni va bozor muvozanatiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritib beriladi. Shuningdek, o‘zbek va chet ellik iqtisodchi olimlarning ilmiy qarashlari asosida narxlarni davlat tomonidan tartibga solish siyosatining samaradorligi baholanadi. Tadqiqot natijalari narxlarni tartibga solish qisqa muddatda ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda muhim vosita bo‘lishi mumkinligini, biroq uzoq muddatda bozor mexanizmlariga salbiy ta’sir ko‘rsatish ehtimoli mavjudligini ko‘rsatadi.