XVIII–XIX ASRLARDA BUYUK BRITANIYANING YUKSALISHI VA MANG‘ITLAR DAVRIDA ILM-FAN HAMDA MADANIYAT RIVOJINING QIYOSIY TAHLILI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada XVIII–XIX asrlarda Buyuk Britaniyaning siyosiy va iqtisodiy yuksalishi hamda O‘zbekiston tarixida Mang‘itlar sulolasi davrida ilm-fan va madaniyat rivoji qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda har ikkala hududda tarixiy jarayonlar bir vaqt oralig‘ida kechganligi asoslab beriladi. Ilm-fan va madaniyatning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni ochib beriladi. Maqola qiyosiy yondashuv asosida yozilgan bo‘lib, tarix fanini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.