INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI SIFATDOSHLARNING MORFOLOGIK TIZIMI: TAQQOSIY YONDASHUV (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu ilmiy ishda ingliz tilidagi fe’l asosli -ing hamda -ed/-en shakllari va o‘zbek tilidagi fe’ldan yasaluvchi belgi shakllari (sifatdoshlar)ning morfologik tuzilishi qiyosiy tahlil qilinadi.