SURXONDARYO VILOYATI MISOLIDA 18 YOSHGACHA BO‘LGAN BOLALARDA OIV INFEKSIYASINING KLINIK KECHISHI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Tezis Surxondaryo viloyati sharoitida 18 yoshgacha bo‘lgan bolalarda OIV infeksiyasining klinik spektri, virusologik (virus yuklamasi) va immunologik (CD4+) markerlar, erta tashxis va birlamchi ART boshlash tamoyillarini tahliliy yoritadi. Opportunistik holatlarni erta aniqlash hamda davolanishga sodiqlikni oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.