OQ QON KASALLIGI YOKI LEYKIMIYA (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Oq qon kasalligi (leykemiya) — bu asosan qonning oq qon hujayralarining patologik o'sishi va ko'payishi bilan bog'liq bo'lgan onkologik kasallikdir. Ushbu maqola oq qon kasalligining turli shakllari, klinik tasnifi, etiologiyasi, diagnostikasi va davolash usullari haqida umumiy ma'lumot beradi. Oq qon kasalligining kashfiyotlari, genetik va molekulyar mexanizmlar bo'yicha yangi ilmiy tadqiqotlar natijalari ko'rib chiqiladi.