SHISHA ERITISH PECHLARIDA YOQILG‘I SARFINI KAMAYTIRISHDA AVTOMATLASHTIRILGAN BOSHQARUV TIZIMLARINING ROLI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada shisha eritish pechlarida yoqilg‘i sarfini kamaytirish jarayonida avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlarining ahamiyati va samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda shisha ishlab chiqarish jarayonining texnologik xususiyatlari, yoqilg‘i sarfiga ta’sir etuvchi asosiy omillar hamda avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlarining ushbu jarayonni optimallashtirishdagi roli yoritilgan