BONU ROMANIDA RUHIYAT TASVIRI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada Iqbol Mirzoning ko‘pgina kitobxonlarda katta taassurot uyg‘otgan “Bonu” romani to‘g‘risida so‘z boradi. Asosan romanda obrazlar ruhiyati chizgilari tasvirlangan hamda muallifning ijtimoiy-falsafiy qarashlari ochib beriladi. Shuningdek, asar yuzasidan bildirilgan adabiy-estetik mulohazalar va tahliliy qarashlar umumlashtiriladi.