“AMERIKA FOJIASI” VA “ODAM BO‘LISH QIYIN” ROMANLARIDA MUALLIF IJODIY INDIVIDUALLIGI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada “Amerika fojiasi” va “Odam bo‘lish qiyin” romanlarida muallif ijodiy individualligi masalasi atroflicha o‘rganilgan. Xususan, “Amerika fojiasi”da real voqelikni detallashtirib tasvirlash, “Odam bo‘lish qiyin” romanida tipiklashtirib ifodalash yetakchilik qilishiga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, “Amerika fojiasi”da badiiy syujet chizig‘ida xronologik, konsentrik, retrospiktiv, assostsiativ bayon usullari yetakchilik qilsa, “Odam bo‘lish qiyin”ni xronologik syujet tashkil etishi tadqiq etilgan.