O‘ZBEKISTONDA MAQSADLI JAMG‘ARMALAR VA ULARNING IQTISODIYOTDAGI O‘RNI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada davlat maqsadli jamg‘armalarining iqtisodiy mazmuni, vazifalari va ularning davlat moliyaviy siyosati tizimidagi funksional ahamiyati tahlil qilingan. Jamg‘armalarning byudjetdan tashqari mablag‘larni shakllantirishdagi o‘rni hamda ijtimoiy-iqtisodiy dasturlarni moliyalashtirishdagi ta’siri ilmiy asoslangan. Tadqiqot natijalari jamg‘armalar faoliyatining samaradorligini oshirish, boshqaruv mexanizmlarini modernizatsiya qilish va moliyaviy resurslardan maqsadli foydalanish bo‘yicha takliflar bilan yakunlangan.