ТОЗАЛАГИЧ ПЛАТФОРМАСИДАГИ РОЛИКЛАРИНИНГ ДИАМЕТРИНИ ПАХТА ҲАРАКАТИГА ТАЪСИРИНИ ЎРГАНИШ (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Роликлар диаметрининг ўзгаришидан пахтанинг роликлар юзасида ҳаракати давомида роликлар оралиқ бўшлиғига тушиб, ундан чиқиб кетиши учун юқоридан катта босим талаб этилади [1], бизнинг холатимизда пахтани майда ифлосликлардан тозалашни ва орасидаги майда тошларни ажратишни амалга ошириш учун роликлар устидаги пахта қатлами қалинлигини кичиклаштириш  керак бўлади, шунинг учун роликлар диаметрини аниқлаш мухим хисобланади.