GENDER STEREOTIPLARINING MILLIY-MADANIY XUSUSIYATLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Gender stereotiplarining milliy-madaniy xususiyatlari bugungi jamiyatda dolzarb masalalardan biridir. Ushbu stereotiplar, asosan, jamiyatdagi ijtimoiy, madaniy, diniy va iqtisodiy faktorlarga asoslanib, ayollar va erkaklarga nisbatan belgilangan an’anaviy ro‘l va xulq-atvorlarning shakllanishiga ta’sir ko‘rsatadi.