EMOTSIONAL-EKSPRESSIVLIK TUSHUNCHASI VA UNING TILSHUNOSLIKDAGI O‘RNI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada emotsional-ekspressivlik tushunchasining lingvistik mohiyati, uning shakllanish manbalari hamda zamonaviy tilshunoslikdagi o‘rni tizimli ravishda tahlil qilinadi. Emotsional-ekspressivlik tilning kommunikativ, pragmatik va stilistik imkoniyatlarini belgilovchi muhim kategoriya sifatida talqin etilib, uning leksik, grammatik va diskursiv darajalarda namoyon bo‘lishi ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqotda emotsionallik va ekspressivlik tushunchalarining o‘zaro aloqasi, ularning nutq ta’sirchanligini oshirishdagi roli hamda til birliklarining subyektiv baholovchi funksiyasi alohida ko‘rib chiqiladi.