BOLALARDA KOMMUNIKATIV FAOLIYATNI SHAKLLANTIRISHDA O‘YIN METODLARINING AHAMIYATI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda kommunikativ faoliyatni shakllantirishda o‘yin metodlarining ahamiyati tadqiq etilgan. Kommunikativ faoliyat – bu bolalarning fikr almashish, o‘z fikrini ifodalash, boshqalar bilan muloqot qilish qobiliyatlarini rivojlantirish jarayoni bo‘lib, u maktabgacha va boshlang‘ich ta’limda katta ahamiyatga ega. Maqolada o‘yin metodlari orqali bolalarning nutqiy va ijtimoiy ko‘nikmalarini oshirish, ularni jamoa ichida samarali muloqot qilishga o‘rgatish, shuningdek, muloqot jarayonida ijodkorlik va mustaqillikni rivojlantirish usullari yoritilgan.