GAMIFIKATSIYA ASOSIDA INGLIZ TILI SO‘Z BOYLIGINI SHAKLLANTIRISHNING INNOVATSION YO‘LLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tili leksikasini o‘qitishda gamifikatsiya elementlaridan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. O‘quv jarayoniga o‘yin elementlarini kiritish orqali talabalar motivatsiyasini oshirish, faol ishtirokni ta’minlash hamda so‘z boyligini samarali rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, o‘yinlashtirish asosidagi mashg‘ulotlar an’anaviy usullarga nisbatan leksik birliklarning esda qolish darajasini sezilarli oshiradi.