OQOVA SUVLAR VA SUV HAVZALARINI SANITARIYA JIHATIDAN MUHOFAZA QILISH (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur tezisda oqova suvlar tarkibi, manbalari hamda ularning suv havzalariga tashlanishi natijasida yuzaga keladigan sanitariya-gigiyenik va ekologik muammolar tahlil qilingan. Oqova suvlar orqali suv resurslarning ifloslanishi, patogen mikroorganizmlar va zararli kimyoviy moddalar tarqalishi natijasida inson salomatligi, o`simliklar va hayvonot dunyosiga yetkaziladigan zararlar yoritib berilgan. Shuningdek, oqova suvlarning mexanik, kimyoviy biologik tozalash bosqichlari hamda suv havzalarini sanitariya jihatidan muhofaza qilishning ilmiy-amaliy ahamiyati asoslab berilgan.