SABZAVOT VA MEVA MARINADLARI TAYYORLASH TEXNOLOGIYASI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu ishda sabzavot va meva marinadlarini tayyorlash texnologiyasi, ularning sifatini oshirish va saqlash muddatini uzaytirish usullari o‘rganilgan. Ishda sabzavot va mevalarni tanlash, tozalash, kesish, tuzlash, sho‘rlash, marinad tayyorlash va qadoqlash jarayonlari bosqichma-bosqich tahlil qilingan. Shuningdek, fermentatsiya jarayoni, pH nazorati, suv faolligi va mikrobiologik xavfsizlik kabi texnologik parametrlar ko‘rib chiqilgan. Ishda amaliy tavsiyalar va standartlar asosida sifatli va xavfsiz marinad mahsulotlarini ishlab chiqarish usullari bayon etilgan.