IPAK YO‘LI BANKI KASSALARIDA NAQD PUL AYLANMASI VA UNI BOSHQARISH AMALIYOTI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada “Ipak Yo‘li” banki kassalarida naqd pul aylanmasining shakllanishi, ularni boshqarish mexanizmlari, kassaviy operatsiyalar samaradorligi hamda naqd pul oqimining xavfsizligini ta’minlash bo‘yicha amaliy yondashuvlar tahlil qilingan. Tadqiqot davomida bank kassalarining kunlik operatsion faoliyati, inkassatsiya jarayonlari, naqd pul qoldiqlarini optimallashtirish va pul aylanmasi barqarorligini saqlash bo‘yicha qo‘llaniladigan bank amaliyotlari o‘rganilgan. Shuningdek, naqd pulga bo‘lgan talab dinamikasi, ichki nazorat tizimi, avtomatlashtirilgan kassaviy texnologiyalar rivoji hamda mavjud muammolar tahlili yoritilgan.