YOSHLARNI TERRORIZM, EKSTREMIZM, SEPARATIZM, ZO‘RAVONLIK VA SHAFQATSIZLIK G‘OYALARIDAN HIMOYA QILISHNING PROFILAKTIK-HUQUQIY ASOSLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada yoshlarni terrorizm, ekstremizm, separatizm, zo‘ravonlik va shafqatsizlik g‘oyalaridan himoya qilishning profilaktik-huquqiy asoslari ilmiy-amaliy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Muammoning dolzarbligi, avvalo, axborot makoni kengayishi, yoshlar ijtimoiylashuvi tezlashishi va g‘oyaviy ta’sir kanallari xilma-xillashgani bilan izohlanadi. Shu sharoitda profilaktika faqat jazo choralari bilan cheklanmay, huquqiy tarbiya, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash, institutsional hamkorlik, erta aniqlash va reabilitatsiya mexanizmlari bilan uyg‘un tizim sifatida qaralishi lozim.