KICHIK BIZNES KORXONALARI UCHUN INNOVATSION RIVOJLANISH STRATEGIYASINI TANLASHNI TAHLILIY BAHOLASH (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada kichik biznes korxonalarida innovatsion rivojlanish strategiyasini tanlash va uning samaradorligini tahliliy baholash masalalari o‘rganiladi. Tadqiqot jarayonida innovatsion strategiyalarni shakllantirishning nazariy asoslari, tanlash mezonlari va baholash usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, korxonalarning ichki va tashqi sharoitlari, bozor talablariga moslashish darajasi hamda mavjud resurslarning innovatsion faoliyatga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari kichik biznes subyektlariga innovatsion rivojlanish strategiyasini tizimli ravishda tanlash va amalga oshirishda amaliy tavsiyalar berishga imkon yaratadi.