TALABALAR ORASIDA SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHDA JISMONIY TARBIYA VA SPORTNING PEDAGOGIK AHAMIYATI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada talabalar orasida sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda jismoniy tarbiya va sportning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida sport va jismoniy mashg‘ulotlar talabalarning sog‘lig‘ini mustahkamlash, jismoniy faolligini oshirish va psixologik holatini yaxshilashdagi roli o‘rganildi. Shuningdek, pedagogik yondashuvlar va samarali motivatsion mexanizmlar orqali talabalarni sportga jalb etishning usullari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.