XALQARO NODAVLAT NOTIJORAT TASHKILOTLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TASHKIL ETISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur tezisda xalqaro nodavlat notijorat tashkilotlarida buxgalteriya hisobini yuritishning  tashkiliy-huquqiy va uslubiy jihatlari tahlil qilinadi. Xalqaro donorlar mablag‘lari hisobidan  faoliyat yurituvchi nodavlat notijorat tashkilotlarida moliyaviy hisobotning shaffofligi, hisob  siyosatini xalqaro standartlarga muvofiq yuritish, grant va loyihalar bo‘yicha mablag‘lardan  maqsadli foydalanishni ta’minlash masalalari yoritiladi.