TIBBIY TERMINLARNING YASALISHI VA ULARNING MORFOLOGIK TAHLILI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada tibbiy terminlarning yasalishi va ularning  morfologik tahlili tahlil qilinadi. Terminlarning asosiy tarkibiy qismlari – asos (negiz),  prefikslar va suffikslardan iboratligi ko‘rsatilib, ular yordamida yangi atamalarni tez  tushunish va amaliyotda to‘g‘ri qo‘llash imkoniyati ta’kidlanadi. Misollar va jadval  yordamida prefikslar, suffikslari va asoslar bilan tibbiy terminlarni tahlil qilish  ko‘rsatildi. Shu bilan birga, xalqaro standartlar (Terminologia Anatomica) orqali  terminologiyaning yagona va aniq ishlatilishi muhimligi ta’kidlandi.