FORS TILI RIVOJINING TARIXIY BOSQICHLARI VA UNING MADANIYATGA TA’SIRI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada fors tilining tarixiy rivojlanish bosqichlari, uning qadimgi shakllaridan to zamonaviy fors tiligacha bo‘lgan o‘zgarishlari tahlil qilingan. Fors tili nafaqat til sifatida, balki madaniyat va tarix nuqtai nazaridan ham alohida o‘rganishga loyiqdir. Fors tilining eroniy xalqlari orasida qanday o‘zgarishlarni bosib o‘tganligi, arab tilining ta’siri va uning adabiy merosi haqida so‘z yuritiladi.