MEDIAMATNNING PRAGMALINGVISTIK XUSUSIYATLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada mediamatnning pragmalingvistik xususiyatlari zamonaviy tilshunoslik nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Mediamatnning auditoriyaga ta’sir ko‘rsatish mexanizmlari, kommunikativ maqsadi, nutqiy strategiya va taktikalar, shuningdek, presuppozitsiya, implikatura va baholovchanlik kabi pragmatik omillar yoritiladi. Tadqiqot natijalari mediamatnni tahlil qilishda pragmalingvistik yondashuv muhim metodologik asos ekanini ko‘rsatadi