EASY STEPS TO CREATING A PERFECT READING UNIT WITH ANY TEXT (READING METHODOLOGY) (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada har qanday matn bilan samarali o‘quv birligini yaratish metodikasi muhokama qilinadi. Matnni tanlash, aniq maqsadlar belgilash va faoliyatlarni oldin o‘qish, o‘qish jarayonida va o‘qishdan keyingi bosqichlarga bo‘lishning ahamiyati ta’kidlanadi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, bunday o‘quv birligi tushunishni rivojlantiradi, lug‘at boyligini oshiradi, grammatikani mustahkamlaydi va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantiradi. Metodika turli matn turlari va talaba darajalari uchun moslashtirilishi mumkin, bu esa o‘qishni qiziqarli va ta’limiy qiladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yaxshi tashkil etilgan o‘quv birligi o‘quvchilarning ishonchini, motivatsiyasini va umumiy til kompetensiyasini oshiradi.