DEVELOPING PRONUNCIATION SKILLS IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada chet tilini o‘rganishda talaffuz ko‘nikmalarini shakllantirish masalasi yoritilgan hamda ularning samarali muloqotdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada tovushlar, urg‘u, ritm va intonatsiya kabi talaffuzning asosiy jihatlari ko‘rib chiqilib, ularni o‘qitishda integrativ va kommunikativ yondashuv zarurligi ta’kidlanadi. Tadqiqotda mavjud ilmiy adabiyotlar tahlil qilinib, tinglash, mashq qilish, fikr-mulohaza berish va muloqotga asoslangan faoliyatlarni o‘z ichiga olgan o‘quvchiga yo‘naltirilgan metodologiya bayon etiladi. Natijalar talaffuzni tizimli o‘rgatish o‘quvchilarning nutq ravonligi, tushunarliligi va ishonchini oshirishini ko‘rsatadi. Xulosa qilib aytganda, talaffuz ko‘nikmalari chet tilini o‘qitishning muhim tarkibiy qismi bo‘lib, ularni mazmunli mashqlar orqali doimiy rivojlantirib borish zarur.