KONSTRUKTIVIZM NAZARIYASI VA UNING QO‘LLANILISHI: O‘QUVCHILARDA BILIM OLISH, TAHLIL QILISH VA MULOHAZA QILISH BORASIDAGI KO‘NIKMALARINI OSHIRISHDAGI ROLI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada konstruktivizm nazariyasining zamonaviy ta’lim jarayonida dars tashkil etishga tatbiqi chuqur tahlil qilinadi. Konstruktiv yondashuv — o‘quvchi faol bilim quruvchi sifatida qaraladigan pedagogik paradigma bo‘lib, u o‘quvchilarga bilimni tayyor shaklda emas, balki o‘z tajribasi, interaktiv faoliyat va ijtimoiy muloqot orqali shakllantirish imkonini beradi. Maqolada konstruktiv ta’lim nazariyasining asosiy tamoyillari, alqaro tadqiqotlar va statistik natijalar, darslarni tashkil etish detallari va amaliy misollar keltiriladi. Shuningdek, maqola konstrukivizmgaasoslangan darslarda o‘quvchi faoliyatini maksimal darajada faollashtirishning strategiyalari ham ko‘rib chiqiladi.