TURISTIK DESTINATSIYALARNI BARQAROR RIVOJLANTIRISH TIZIMIDA TO‘SIQSIZ TURIZM (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Tezisda zamonaviy ijtimoiy-iqtisodiy o‘zgarishlar sharoitida turistik yo‘nalishlarni barqaror rivojlantirish tizimida to‘siqsiz turizmning o‘rni tadqiq etilgan. Turistik faoliyatda jismoniy, axborot, raqamli va institutsional to‘siqlarni bartaraf etishga qaratilgan kompleks ijtimoiy-iqtisodiy va boshqaruv konsepsiyasi sifatida to‘siqsiz turizmning mohiyati ochib berilgan. Barqaror rivojlanishning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik jihatlarini hisobga olgan holda turistik yo‘nalishlarni boshqarish tizimiga to‘siqsizlik tamoyillarini joriy etishning asosiy yo‘nalishlari tahlil qilingan. To‘siqsiz turizmning uzoq muddatli istiqbolda destinatsiyalar raqobatbardoshligi, ijtimoiy barqarorlik va aholi turmush sifatini oshirishning strategik resursi sifatidagi ahamiyati asoslangan.