TARJIMADA ADEKVATLIK DINIY TERMINLAR MISOLIDA (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda adekvatlik tushunchasi va uning tarjimadagi ahamiyati yoritib berilgan. Adekvatlik borasida bir qancha olimlar va mutaxassislarning fikrlari ochib berilgan. Adekvatlik tushunchasi diniy terminlar misolida tahlil qilingan.