O‘ZBEK TILIDA MODA TERMINLARINING SHAKLLANISHI VA LEKSIK MANBALARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilida moda terminlarining shakllanish jarayoni, ularning asosiy leksik manbalari hamda zamonaviy til taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda milliy va o‘zlashma moda terminlarining lingvistik xususiyatlari, semantik moslashuvi va terminologik tizimdagi funksional vazifalari ochib beriladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida moda diskursining o‘zbek tiliga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi.