MOLIYAVIY TIZIM VA UNING TARKIBIY QISMLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada moliyaviy tizim tushunchasi va uning tarkibiy qismlari iqtisodiy nazariyaning muhim kategoriyalaridan biri sifatida ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Moliyaviy tizimning jamiyat ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishidagi o‘rni, moliyaviy munosabatlarning shakllanish mexanizmlari hamda moliya institutlarining funksional vazifalari izchil yoritiladi. Tadqiqot davomida moliyaviy tizimning asosiy bo‘g‘inlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik va ularning iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi roli asoslab beriladi. Maqolada keltirilgan xulosalar moliyaviy tizimni samarali boshqarish va iqtisodiy siyosatni takomillashtirish masalalarida ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.