“QISSASI RABG‘UZIY” ASARIDA KELTIRILGAN AYRIM QISSALAR TAHLILI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
: Ushbu maqolada Rabg‘uziy, Nosiriddin Burhonuddinning “Qissasi Rabg‘uziy” asari haqida va unda berilgan hikoyatlar, qissalarning asl mohiyati haqida aytib o‘tiladi. Bundan tashqari, biz uchun muqaddas hisoblangan Qu’roni Karimdan keltirilgan ba’zi bir oyatlardan olingan ma’lumotlar ham asarda o‘z ifodasini topganligini ko‘rishimiz mumkin. Shu bilan birga, bu asarda keltirilgan baʼzi bir qissalarning yosh-avlodlar uchun tarbiyaviy-axloqiy tomonlari haqida ijodiy tahlil qilinadi.