1,5-ALMASHINGAN NAFTOL HOSILALARINING KADMIY (II) KATIONI BILAN ARALASH LIGANDLI KOMPLEKS BIRIKMASI SINTEZI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Naftalin xalqasi saqlagan metallokomplekslar va ularning xosilalaridan tibbiyotda preparatlar sintez qilishda hamda bir necha turdagi dori vositalarini ishlab chiqarishda, ushbu turdagi komplekslar eritmalarining har xil konsentratsiyali eritmalari qo'llaniladi [1]. Bundan tashqari kimyo laboratoriyalarida turli xil moddalarni sintez qilishda va ilmiy-tadqiqot ishlarini olib borishda ham foydalanish mumkin [2]. Sanoatda va ishlab chiqarish korxonalarida, maxsulotlar ishlab chiqarish jarayonlarida naftalindisulfokislota hosilalaridan oraliq maxsulotlar sifatida foydalanilmoqda [4].