ERKIN SAMANDARNING "QUYUN IZLARI YOXUD OGAHIY" ROMANIDA MIFOLOGIK OBRAZLAR TAHLILI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqola Erkin Samandarning “Quyun izlari yoxud Ogahiy” romanidagi mifologik obrazlarni tahlil qiladi. Roman o‘zida xalq og‘zaki ijodining elementlarini mujassamlashtirgan bo‘lib, mifologik obrazlar qahramonlarning ruhiy dunyosi va asardagi dramatik vaziyatlarni ochishda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotda mifologik elementlarning ramziy va konseptual funksiyalari, ularning qahramon xarakteri va voqealar rivojiga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, roman matnida mavjud folklor va mifologik kodlar o‘rganilib, ular orqali milliy va madaniy o‘ziga xosliklar aniqlangan