O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA AXLOQIY BAHO KATEGORIYASIGA OID BIRLIKLARNING AKSIOLOGIK JIHATDAN TAHLIL QILISH TAMOYILLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillarida axloqiy baho kategoriyasini ifodalovchi lingvistik birliklar aksiologik yondashuv asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda baholovchi semantikaning lingvomadaniy ildizlari, milliy mentalitetdagi aks ettirilishi hamda axloqiy me’yorlarning leksik, semantik va pragmatik ko‘rinishlari solishtirma jihatdan yoritilgan. Baholovchi birliklarning konnotativ xususiyatlari, aksial (ijobiy-salbiy) qutblanishi, diskursiv qo‘llanishi hamda milliy dunyoqarash bilan bog‘liqligi ilmiy asosda ochib berilgan.